Ez a süti a gyerekkoromat idézi fel, ha valami édességet szerettünk volna, de idő nem sok volt, akkor midig ilyet készített a családunk. Pillanatok alatt elkészül, és garantáltan nem marad belőle másnapra. Én most egy kis ribizlivel dobtam, fel, de igazából bármilyen gyümölcsöt tehetünk bele. A Fiaimnál is nagy sikert aratott, alig kell vele dolgozni, így tökéletes süti ahhoz, hogy a kisebbek is segíthessenek benne, mérni, keverni, és a legvégén pedig megenni. Ha nem vagyunk a sütés nagymesterei, ezt bátran elkészíthetjük, semmi nehézség nincsen benne és biztosan sikerünk lesz vele.
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliáscukor
- 2,5 dl tej
- 1 egész tojás
- 5 dkg kakaópor
- 5 dkg vaj
- 2 marék ribizli
A cukrot a tojással habosra kevertem, hozzáöntöttem a tej felét, az olvasztott vajat, beleszitáltam a kakaóport, és egyneművé kevertem, majd a maradék tejjel és a sütőporos liszttel simára kevertem. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, megszórtam a ribizlivel és 180 C fokra előmelegített sütőbe tettem. Kb 15-20 perc alatt megsült, tűvel ellenőriztem, hogy átsült-e. Amikor meghűlt felszeleteltem és porcukorral meghintettem.