Sütés- főzés kerámiákban, Edi's Ceramics (link)
Lakhelyünkhöz közel egy nagyon ügyes és annál kedvesebb keramikus költözött. Sok-sok csodaszép edényt, tálat, tányért, poharat, díszeket készít. Mi teljesen beleszerettünk, és a konyhánk tele van az Ő termékeivel. Lehet benne sütni húst vagy süteményt, tálalni, enni, inni a kedvenc teánkat, kávénkat. Ha ezekben a tálakban készítem a sülteket, kelt tésztákat, zöldségeket a végeredmény sokkal finomabb lesz, mint egy hagyományos edényben. Nem kell előzőleg beáztatni, csak egy picit kivajazom és gyönyörűen sül benne a kenyér, bármilyen tészta, nem tapad le, nem ég oda, és egyenletesen átsül.
Az egyik kedvencünk, a sütőben készült húsleves. Furán hangzik, de semmi dolog nincs vele, csak egy megfelelő főzőedény, jó alapanyagok és lassú "tűz". A kész leves pedig össze nem hasonlítható lesz a hagyományosan készített húslevesével, az ízek intenzívebbek, a leves habozás nélkül is szép tiszta marad. De erről majd bővebben egy későbbi bejegyzésben... :)
A kacsasült omlós és szaftos marad, a csirkesütőben a hús nem szárad úgy ki, megőrzi zamatait, kenyérféléket, tésztákat egyszerűen lehet benne sütni. Igazi hagyományos ízek, nosztalgikus formában. Nagy kávéimádóként ezekből a bögrékből szeretek a legjobban inni, a formája pont a kezembe illik. Aki egyszer megszereti ezeket a kerámiákat biztos, hogy a mindennapjaiban ott lesznek.
A sütő- főző edényeken kívül az étkészletek is varázslatosak, igazi meleg hangulatot árasztanak. Az étkészletünk alján a párommal közösen kitalált monogramunk van, így ez tényleg csak a miénk. Ha csak arra járunk, mindig betérünk, és üres kézzel sosem jövünk el, a szívünknek és szemünknek is felüdülés itt lenni.
Fogok írni sok- sok ilyen receptet, de addig is nézzétek meg Edi oladlát :)