Ezt a finom meleg alkoholos italt Edi (https://www.facebook.com/edina.szmola?fref=ts) új színvilágú kerámiái ihlették. Szinte frissen érkezett a kemencéből mikor megláttuk, és ez a szuper színvilág azonnal elindított valamit bennünk. Érdekes, hogy színek kombinációi képesek még az ízlelő bimbóinkat is beindítani. Azonnal elkezdtünk agyalni, hogy milyen alkoholos ital passzol ehhez, a meggy és a bor párosa azonnal beugrott, de ehhez a kellemes lágy színhez mindenképpen valami olyan hozzávaló is kellett ami igazán selymessé és különlegessé teszi az egészet.
A végeredmény, egy bársonyos, édeskés és ütős ital lett.
Hozzávalók
- 5 dl jó minőségű könnyű vörösbor
- 2,5 dl kókusztej
- 4 db csillagánizs
- 1 kanál méz
- 1 marék aszalt meggy
- 6 cl jó minőségű konyak
Az elkészítése egyszerű, bár a melegítés miatt legalább fél órát rá kell szánni. A bort a mézzel, meggyel, csillagánizzsal együtt 20 percen át hevítettem, de nem forraltam fel, hogy az alkohol ne távozzon belőle. Ezután a kókusztejet hozzáöntöttem és még pár percig együtt melegítettem, a tűzről levéve a konyakot is belekevertem.
Miután elkészült frissen, melegen fogyasszuk el, mert idővel, ahogyan hűl, a bor és a kókusztej elkezd kettéválni. Azért a fogyasztásával óvatosan, mert a finom íz itatja magát ;)