Most hétvégén készítettem el ezt a tortát. Nagyon gyors, kiadós, lakató és igazán finom. A ribizli saját termés, már rég elterveztem, hogy finom túrótorta fog belőle készülni. Az összes hozzá való már rám várt, de nem volt időm napközben elkészíteni, így este 8 után álltam neki és fél 10-re kész is volt, úgy hogy közben időztem mással is. :) Úgyhogy ez tényleg gyorsan elkészül, de ha még ennyi időnk sincsen, akkor a piskóta helyett lehet babapiskóta az aljára és akkor több időt spórolunk.
Hozzávalók:
Piskóta:
- 4 egész tojás
- 4 kanál liszt
- 4 kanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Krém:
- 500 gramm túró
- 6 dl habtejszín (minél magasabb zsírtartalom annál jobb)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 citrom reszelt héja
- 2 csomag zselatin
- gyümölcs ízlés szerint
A piskótát mindig így készítem, ez a bevált, finom és a leggyorsabb. Az arányok változtathatóak egyszerűen, a tojások számától függően, és ízlés szerint kakaóval ízesíthető.
A tojásokat szétválasztom, külön tálba a sárgája, külön tálba a fehérje. A sárgájához adom a kristálycukrot és vaníliáscukrot, majd habosra keverem őket, addig míg szépen kifehéredik a tojás. A fehérjéből nagyon kemény habot keverek. A cukros tojássárgájához adom a lisztet, hogy könnyebb legyen keverni a fehérjéből is kiveszek hozzá egy kicsit. Végül az összes fehérjével, összekeverem, laza, nagy, mozdulatokkal, hogy a hab kevésbé törjön össze. A tortaformát kivajazom, kilisztezem, majd a tésztával együtt 180 Cfokfra előmelegített sütőbe teszem. Addig sütöm, míg szépen elkezd barnulni. A sütőt legalább 10-15 percig ne nyissuk ki, mert a piskóta összeesik.
A krémhez a túrót villával áttöröm, hozzáadom a cukrot, citromhéjat, jól összekeverem. A tejszínhabot nagyon keményre felverem, majd a túróhoz adom és óvatosan összekeverem. Utána elkeverem benne a gyümölcsöket. Én friss ribizlit és málnát raktam bele. A zselatint meleg vízben feloldottam, mikor már kihűlt a gyümölcsös túrókrémhez kevertem, és a hideg piskóta tetejére kentem. A formából nem vettem ki a piskótát, hogy a krémet is megtartsa majd a tortaforma oldala. A tetejét megszórta sok-sok ribizlivel és éjjelre hűtőbe tettem, de elég 3-4 óra is, hogy összeálljon.