Főzni jó, enni öröm

Food&Love

Food&Love

Karácsonyi meleg koktél

2015. december 21. - nalka20

aaa_5529-1.jpg

Ezt a finom meleg alkoholos italt Edi (https://www.facebook.com/edina.szmola?fref=ts) új színvilágú kerámiái ihlették. Szinte frissen érkezett a kemencéből mikor megláttuk, és ez a szuper színvilág azonnal elindított valamit bennünk. Érdekes, hogy színek kombinációi képesek még az ízlelő bimbóinkat is beindítani. Azonnal elkezdtünk agyalni, hogy milyen alkoholos ital passzol ehhez, a meggy és a bor párosa azonnal beugrott, de ehhez a kellemes lágy színhez mindenképpen valami olyan hozzávaló is kellett ami igazán selymessé és különlegessé teszi az egészet.

A végeredmény, egy bársonyos, édeskés és ütős ital lett.

Hozzávalók

  • 5 dl jó minőségű könnyű vörösbor
  • 2,5 dl kókusztej
  • 4 db csillagánizs
  • 1 kanál méz
  • 1 marék aszalt meggy
  • 6 cl jó minőségű konyak

Az elkészítése egyszerű, bár a melegítés miatt legalább fél órát rá kell szánni. A bort a mézzel, meggyel, csillagánizzsal együtt 20 percen át hevítettem, de nem forraltam fel, hogy az alkohol ne távozzon belőle. Ezután a kókusztejet hozzáöntöttem és még pár percig együtt melegítettem, a tűzről levéve a konyakot is belekevertem.

Miután elkészült frissen, melegen fogyasszuk el, mert idővel, ahogyan hűl, a bor és a kókusztej elkezd kettéválni. Azért a fogyasztásával óvatosan, mert a finom íz itatja magát ;)

 aaa_5550-1_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://foodandlove.blog.hu/api/trackback/id/tr48190260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása