Főzni jó, enni öröm

Food&Love

Food&Love

A kedvenc kerámiáim

2015. július 15. - nalka20

Sütés- főzés kerámiákban, Edi's Ceramics (link)

Lakhelyünkhöz közel egy nagyon ügyes és annál kedvesebb keramikus költözött. Sok-sok csodaszép edényt, tálat, tányért, poharat, díszeket készít. Mi teljesen beleszerettünk, és a konyhánk tele van az Ő termékeivel. Lehet benne sütni húst vagy süteményt, tálalni, enni, inni a kedvenc teánkat, kávénkat. Ha ezekben a tálakban készítem a sülteket, kelt tésztákat, zöldségeket a végeredmény sokkal finomabb lesz, mint egy hagyományos edényben. Nem kell előzőleg beáztatni, csak egy picit kivajazom és gyönyörűen sül benne a kenyér, bármilyen tészta, nem tapad le, nem ég oda, és egyenletesen átsül.

Az egyik kedvencünk, a sütőben készült húsleves. Furán hangzik, de semmi dolog nincs vele, csak egy megfelelő főzőedény, jó alapanyagok és lassú "tűz". A kész leves pedig össze nem hasonlítható lesz a hagyományosan készített húslevesével, az ízek intenzívebbek, a leves habozás nélkül is szép tiszta marad. De erről majd bővebben egy későbbi bejegyzésben... :)

A kacsasült omlós és szaftos marad, a csirkesütőben a hús nem szárad úgy ki, megőrzi zamatait, kenyérféléket, tésztákat  egyszerűen lehet benne sütni. Igazi hagyományos ízek, nosztalgikus formában. Nagy kávéimádóként ezekből a bögrékből szeretek a legjobban inni, a formája pont a kezembe illik. Aki egyszer megszereti ezeket a kerámiákat biztos, hogy a mindennapjaiban ott lesznek.

A sütő- főző edényeken kívül az étkészletek is varázslatosak, igazi meleg hangulatot árasztanak. Az étkészletünk alján a párommal közösen kitalált monogramunk van, így ez tényleg csak a miénk. Ha csak arra járunk, mindig betérünk, és üres kézzel sosem jövünk el, a szívünknek és szemünknek is felüdülés itt lenni.

Fogok írni sok- sok ilyen receptet, de addig is nézzétek meg Edi oladlát :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://foodandlove.blog.hu/api/trackback/id/tr27631044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása